Over Katrien

Als kind was ik altijd al creatief bezig. Kunstonderwijs was dan ook een evidente keuze. Eerst kunsthumaniora Sint Lukas Brussel, waar ik later als hogeschool student mijn diploma fotografie behaalde.

Maar ik miste het creëren met mijn handen. Mijn sterke fascinatie voor juwelen deed mij dan ook kiezen voor een opleiding edelsmid – juweelontwerp (RHOK Etterbeek). 

Fotografie en juweelontwerp: twee verschillende disciplines, maar in de kern draait het voor mij om hetzelfde nl. gevoelsmatig mooie composities maken.

Katrien
Abstracte lijnen

INSPIRATIE

Inspiratie haal ik uit het dagelijkse leven. Vaak uit architecturale lijnen, uit details, uit structuren en texturen, uit ervaringen.

Mijn juwelen zijn minimalistisch met vaak strakke uitgepuurde lijnen. Artistiek maar toch verfijnd. Mijn juwelen bevatten enkele statement stukken, toch vind ik het belangrijk dat deze draagbaar blijven en zich zo bevinden tussen ‘art and wearability’. 

Om het in de woorden van Sofie Engelen (presentatrice, producer…) te zeggen: “Uniek en edgy”.

ONTWERPEN

Mijn juwelen ontwerp en maak ik zelf in mijn atelier te Ronse. Eerst schetsen, dan uitwerken. Zo werd het me aangeleerd en zo heb ik het nooit gedaan. 

Ik ontwerp in mijn hoofd, niet op papier. Vervolgens werk ik elk van mijn juwelen gevoelsmatig uit. Wel schets ik om ideeën en concepten niet te vergeten

Zee abstract 3 (2)